Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rybářské závody dospělých - Štramberk 2012

28. 5. 2012

Rybářské závody dospělých  - Štramberk 26.5.2012
 

Tak, jako v loňském roce se závody dospělých uskutečnily v sobotu, ale 26. května 2012 několik hodin po závodech mládeže, které byly ukončeny v pátek 25. května 2012 ve 20,00 hod.
Rovněž i letos počasí velmi přálo. V ranních hodinách byly vytyčeny soutěžícím 4 metrové sektory a po již tradičním mnohaletém losování a půl hodinové přípravě byly závody v 6,30 hod. zahájeny.
V průběhu závodů organizátoři průběžně vážili úlovky, které si jednotliví rybáři uchovávali ve vezírcích, vždy do doby vážení, po které byly úlovky vráceny zpět do revíru. Rovněž byl závodníkům prováděn servis v podobě zabezpečení pitného režimu a dalšího občerstvení až na jednotlivé sektory.
Přesně v poledne ve 12,00 hod. byly závody ukončeny, následovalo dovážení úlovků, celkové hodnocení jednotlivců a nakonec vyhlášení výsledků. Bylo oceněno prvních 15 závodníků dle celkově ulovené hmotnosti ryb, kteří si odnesli ceny v celkové hodnotě 6800,- Kč, kdy ceny byly nakoupeny v Rybářském centru Mošnov (CADOX fishing s.r.o.) a v rybářské prodejně MIVAJ – rybářský ráj s.r.o. v Příboru.
Na prvních místech se umístili:
1.    Pavel Lacina– 20 700 g,
2.    Vojtěch Galia – 16 720 g,
3.    Luděk Vítek – 10 460 g.
Umístění všech soutěžících najdete ve výsledkové listině.
Těchto závodů se zúčastnilo 35 rybářů, což je o 28 méně jako v roce 2011 a z toho jich bodovalo 21 což je 60 % z celkového počtu zúčastněných.  Bylo uloveno a zváženo 102,45 kg ryb, převážně kapra obecného, což je o 127,57 kg méně než v roce 2011.
Závěrem chci poděkovat všem účastníkům závodu, i když ne všem štěstí přálo, dále pak organizátorům, kteří se o lovící v průběhu závodu starali a v neposlední řadě i Výboru MO ČRS Příbor, který zabezpečil vysazení nádherných kaprů do revíru. Poděkování patří i prodejcům rybářských potřeb, kteří poskytli slevy na vybrané ceny.
Dovolil bych si požádat rybáře, kteří se závodů zúčastnili, aby své připomínky, postřehy či negativa sdělili prostřednictvím rubriky „Napište nám“, abychom příští závody vylepšili, především ke spokojenosti Vás, rybářů.
    Děkuji Vám a s pozdravem „Petrův zdar“.
    
                                    Jiří Krutilek
                                vedoucí sportovního odboru

Celkové výsledky zde