Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podzimní kolo II.liga LRU - Muška Sázava 2016

19. 9. 2016

Podzimní kolo LRU – muška II.liga sk.B Sázava 2016

 

Ve dnech 2. – 4.9.2016 se konalo podzimní kolo II.ligy sk.B na řece Sázavě v Ledečku a Přívlakách. Pro tento závod bylo přiděleno pořadatelství týmu Vinohrady B. Tým MO Příbor vyrazil na 400 km vzdálenou Sázavu ve stejném složení jako na jaře. Řeku jsme znali po loňském závodění, kdy se zde konalo taktéž podzimní kolo, akorát nás překvapil ještě nižší vodní stav než loni, ale i přesto jsme přes víkend pozdravili během závodu spoustu vodáků, kteří se prali s nástrahami přikalené řeky stejně jako my.

Sázava v těchto místech je klasická mimopstruhová řeka, kterou lemuje krásná okolní příroda. Hlavní lovenou rybou byl jelec tloušť, ouklej, proudník, plotice, bolen, podoustev, ostroretka a ostatní ryby. Celkem se ulovilo 1544 ks ryb a největši rybu ulovil Roman Hátle (Vinohrady B) tlouště 445cm.

Podzimní kolo v jednotlivcích vyhrál Jaroslav Šustek (Hends Zubří), před druhým Petrem Červenkou (Vinohrady D) a třetím Tomášem Langerem (Vinohrady D). Z příborských muškařů se umístil Lukáš Střalka na 6.místě, Vladimír Schwarz (33.místo), Tomáš Pěnčík  (42.místo) a Jan Ručka (44.místo). Podzimním vítězem se stalo zaslouženě družstvo MK Bílovec, druhé místo obsadil Hends Zubří a třetí skončil MK Odry. Příborskému družstvu se tento závod vůbec nevyvedl a obsadil poslední 12.místo.

Po sečtení všech výsledků jarního a podzimního kola se stal celkovým vítězem v jednotlivcích Petr Červenka (Vinohrady D),  před druhým Jaroslavem Šustkem (Hends Zubří) a třetím Tomášem Langerem (Vinohrady D). Z příborského týmu se nejlépe umístil Lukáš Střalka (8.místo), Tomáš Pěnčík (28.místo), Vladimír Schwarz (33.místo) a Jan Ručka (34.místo) z 54 závodníků,  kteří se zúčastnili alespoň jednoho závodního kola. V družstvech se v dramatickém finiši stalo vítězem a postupujícím do I.ligy družstvo MK Bílovec, před druhým MK Odry a třetí Chotěboří. Družstvo MO ČRS Příbor, s velkým štěstím, nakonec i přes nevydařené smolné podzimní kolo udrželo II. Ligu i pro příští rok a skončilo na 8. místě z 12 týmů.

Jménem vedoucího družstva bych chtěl poděkovat naši organizaci MO Příbor za celoroční podporu našeho muškařského sportu s příslibem, že se i nadále budeme snažit co nejlépe reprezentovat naši organizaci jak už v ligové soutěži tak i v pohárových závodech na  českých a slovenských řekách.

 

Za závodní družstvo

Lukáš Střalka