Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podzimní kolo II.liga, Ostravice

14. 11. 2019

 

 

Podzimní kolo LRU-Muška II. Liga sk.B Ostravice 2018

Ve dnech 21. – 23.9.2018 se konalo podzimní kolo II.ligy sk.B na řece Ostravici ve Frýdku-Místku. Pro tento závod bylo přiděleno pořadatelství týmu MO Havířov. Tým MO Příbor vyrazil na závody s poznatky z individuálních tréninků, že to nebude jednoduché a hodně bude záležet na šťastném losu. Po velice nezdařeném jarním kole, jsme štěstěnu potřebovali. Řeku známe, po Lubině je to skoro „domácí voda“, kdy se zde konalo taktéž podzimní kolo. Hlavní lovenou rybou byl jelec tloušť, lipan, pstruh obecný a duhový, okoun a ostatní ryby.

Podzimní kolo v jednotlivcích vyhrál Tomáš Starýchfojtů (MO ČRS PŘÍBOR – Knápek hooks team), před druhým Jakubem Adamem (MO ČRS Zubří - Hends) a třetím Lukášem Jahnem (MO ČRS PŘÍBOR – Knápek hooks team). Z příborských muškařů se umístil Lukáš Střalka na 12.místě, Vladimír Schwarz (16.místo), Tomáš Pěnčík (21.místo) a Martin Koliba (28.místo).

 Podzimním vítězem se stalo zaslouženě družstvo MO ČRS PŘÍBOR – Knápek hooks team, druhé místo obsadila MK Jaroměř – Česká Skalice B  a třetí jsme skončili my MO ČRS PŘÍBOR.

Po sečtení všech výsledků jarního a podzimního kola se stal celkovým vítězem v jednotlivcích Tomáš Starýchfojtů (MO ČRS PŘÍBOR – Knápek hooks team, před druhým Dominikem Švubem (MO ČRS PŘÍBOR – Knápek hooks team) a třetím Jakubem Adamem (MO ČRS Zubří - Hends). Z příborského týmu se nejlépe umístil Lukáš Střalka (22.místo), Vladimír Schwarz (27.místo), Tomáš Pěnčík (31.místo), Martin Koliba (42.místo) a Jindřich Knápek (51.místo) z 54 závodníků, kteří se zúčastnili alespoň jednoho závodního kola.

V družstvech s velkým přehledem zvítězilo a postoupilo do I. ligy družstvo MO ČRS PŘÍBOR – Knápek hooks team, před druhým MO ČRS Vinohrady G a třetím MO ČRS Zubří - Hends. Družstvo MO ČRS Příbor se posunulo z posledního místa z jarního kola na konečné 9. místo a budeme do konce roku čekat na to, kolik krajů uspořádá divizi a podle toho se určí, kolik týmu sestoupí z II. Ligy do divizí. A rozhodne se i o našim setrvání v II. Lize nebo sestupu do divize.

Jménem vedoucího družstva bych chtěl poděkovat naši organizaci MO Příbor za celoroční podporu našeho muškařského sportu s příslibem, že se i nadále budeme snažit co nejlépe reprezentovat naši organizaci jak už v ligové soutěži, tak i v pohárových závodech na českých a slovenských řekách.

 

Za závodní družstvo

Lukáš Střalka

 

 

Lukáš Střalka