Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krajský přebor 2019

14. 11. 2019

 Krajský Přebor LRU-Muška ÚS Severní Morava 2019

Ve dnech 22.-23.6.2019 se konal prestižní závod o přeborníka severomoravského kraje na řece Bečvě v Teplicích n. Bečvou a Hranicích, kterého se pravidelně může zúčastnit max. 30 nejlepších závodníků severní Moravy podle pořadí umístění v celorepublikovém žebříčku za minulý rok. Bohužel zájem závodníků a účast na závodech u nás na Severní Moravě každoročně klesá a k tomu aktuálně trpíme nedostatkem juniorů se zájmem o tuto krásnou rybářskou disciplínu, kterou muškaření stále je.

V počtu 24 závodníků proběhl dvoudenní závod v náročných podmínkách v kalné vodě po nočních bouřkách na Valašsku.  Kromě nižší bonifikace závodu to nemělo na přátelský průběh závodu vliv a oba víkendové dny se ryby chytaly v každém závodním sektoru. Závodu se zúčastnilo 5 zástupců MO ČRS Příbor.

Tento dvoudenní závod se i přes svýšenou kalnou řeku Bečvu poměrně vydařil a celkem se ulovilo 649 ks ryb. Hlavní lovenou rybou byl jelec tloušť, jelec proudník, ouklej a ostatní bílá ryba. Největší ulovenou rybou byla Parma (486mm), kterou ulovil Lukáš Střalkal(MO ČRS Příbor).

 Vítězem se stal Jakub Adam (MO ČRS Rožnov - Hends), před druhým Romanem Šebestou (MO ČRS Havířov) a Jaroslavem Adamem (MO ČRS Zábřeb - Hends), z příborských závodníků se nejlépe umístil Lukáš Jahn (7. místo), Lukáš Střalka (11. místo) Tomáš Pěnčík (15. místo), Jindřich Knápek (20. místo) a Martin Koliba (24. místo).

Děkujeme předsedovi LRU-muška ÚS Sev. Morava Jardovi Adamovi a organizátorům za uspořádání skvělého závodu a těšíme se na další příjemné setkání muškařů v příštím roce v Autokempu Hranice na řece Bečvě.

Petrův Zdar

Lukáš Sřalka