Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jestřabický jarní maraton 2022

29. 6. 2022

 

Jestřabický jarní maraton dvojic 2022 
 


        V sobotu 2.4.2022 jsme zahájili po dvouleté covidové pauze závodní pohárovou sezónu s cílem získat první doby do závodního celostátního žebříčku 2022. V Jestřabicích proběhl tradiční závod dvojic v jezerním muškaření. Z příborského týmu závod absolvovala dvojice Lukáš Střalka a Radim Kapica. Počasí připomínalo spíše pozdní podzim než začátek jara. Teplota se po celý den pohybovala těsně nad nulou a k tomu pocitově ledovou atmosféru doprovázel silný severní vítr. Závodu se zúčastnilo 45 dvojic z celé ČR. Celkem se nachytalo 1483ks ryb. Hlavní lovenou rybou byl pstruh duhový (nej 630mm) a siven, ale chytilo se i několik štik(největší 730mm),okounů a ostatních druhů ryb.

Vítězství v tomto náročném závodě vybojovala jihočeská dvojice František Kouba – Václav Krátký, druhé místo obsadili Tomáš a Lukáš Starýchfojtů a třetí místo brala dvojice Tomáš Šrámek – Ondřej Koláček. Příborská dvojice Lukáš Střalka – Radim Kapica při své premiéře v tomto složení obsadila v těžké konkurenci solidní 16. místo.

Poděkování patří manželům Šlesingerovým za tradičně perfektně zorganizovaný závod, za bohaté zarybnění a hodnotné ceny. Už nyní se těšíme na podzimní jestřabický maratón v listopadu.

 

Za závodní družstvo

Lukáš Střalka