Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krajský přebor

29. 6. 2022

Krajský Přebor LRU-Muška ÚS Severní Morava 2022

 

 

Ve dnech 28.-29.5.2022 se konal prestižní závod o přeborníka Severomoravského kraje na řece Moravě v Hanušovicích a Bohdíkově, kterého se pravidelně může zúčastnit max. 30 nejlepších závodníků Severní Moravy podle pořadí umístění v celorepublikovém žebříčku v tomto přísadě za před covidový  rok 2019, který byl poslední bodovaný před pandémii.

V počtu 22 závodníků proběhl na řece Moravě krásný dvoudenní závod v přátelské atmosféře a oba víkendové dny se chytalo velké množství lososovitých ryb v obou závodních sektorech. Hlavní lovenou rybou byl převážně lipan, pstruh obecný a jarní násady přeživší v menším počtu komerční pstruh duhový.  Závodu se zúčastnilo celkem 5 bývalých či současných zástupců MO ČRS Příbor. Své pohárové závodní premiéry se dočkali 2 naši noví členové příborského týmu Tomáš Teper a Radim Kapica. Celkem se ulovilo 1 034 ks ryb. Největší ulovenou rybou byl Pstruh obecný (371mm), kterou ulovil Petr Jelínekl(MO ČRS Havířov).

 Vítězem se stal suverénně Zdeněk Hertl (MK Odry), před druhým Františkem Adamem (MO ČRS Rožnov - Hends), a třetí místo obsadil Tomáš  Adam (MO ČRS Zábřeb - Hends), z příborských závodníků se nejlépe umístil Lukáš Střalka (7. místo), Tomáš Teper (8. místo) Lukáš Jahn (9. místo), Tomáš Pěnčík (12. místo) a Radim Kapica  (22. místo).

Děkujeme předsedovi LRU-muška ÚS Sev. Morava Jardovi Adamovi a organizátorům za uspořádání skvělého závodu, za hodnotné ceny a těšíme se na další příjemné setkání muškařů v příštím roce.

 

 

Petrův Zdar

Lukáš Sřalka