Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mistrovství ČR - Jezero

29. 6. 2022

XXVI. Mistrovství ČR v jezerním muškaření

 

 

O víkendu 23-24.dubna 2022 proběhlo na pstruhovém revíru Pšovka1 (pískovna u Mělníka)  MiČR v jezerním muškaření pořádané Odborem LRU muška při ÚS pro Střední Čechy ve spolupráci se Sportovním odborem LRU muška ČR, Středočeským ÚS a MO ČRS Mělník. Tohoto závodu se účastní prvních 40 závodníků z celostátního žebříčku v tomto případě z posledního bodované roku 2019. Tohoto prestižního závodu se pravidelně účastní většina české reprezentace a těžké konkurenci není slabého soupeře. Z Příborských muškařů měli možnost účasti na tomto závodě Lukáš Střalka a Lukáš Jahn a Tomáš Pěnčík.

Závod se skládal ze čtyř kol, kdy v sobotu proběhly dvě tříhodinová kola a v neděli dvě dvouhodinová kola. Čtyři sektory byly břehové a jeden sektor z ukotvených lodí u můžu a 1 sektor žen, které soutěžili samostatně. Závod byl velice pěkně připravený, za což patří poděkování organizátorům. Ve velmi čisté vodě byl hlavní lovenou rybou pstruh duhový a siven, výjimečně se podařilo ulovit i nějaké místního sumečka amerického a úhoře říčního.

Po sečtení výsledků to na stupních vítězů vypadalo jako mistrovství Jižních Čech, kde celé stupně vítězů obsadili právě Jihočeši. Mistrem ČR v jezerním muškaření stal Miloslav Hosenseidl, 2.místo František Kouba a 3.místo obsadil Roman Heimlich. Příborští odchovaní se umístili: Lukáš Jahn (17.místo), Tomáš Pěnčík (26. místo) a Lukáš Střalka obsadil 36.místo.

 

 

Za závodní družstvo

Lukáš Střalka