Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jarní jezerní maraton

19. 5. 2023

Jarní jezerní maraton

 

Zima pomalu ale jistě končí a jaro nám klepe na dveře, to znamená i první jezerní závody. Ani náš závodní muškařský tým nezahálí, v tomto období se rozhodl objet a reprezentovat naší místní organizaci na třech jezerních závodech ve složení Lukáš Střalka a Radim Kapica.

JARNÍ REBEŠOVICKÁ MUŠKA - 18.3.2023 se naši dva závodníci účastnili závodu u Brna s názvem Rebešovická muška – závod se konal na soukromém rybníčku o velikosti 2,5 hektaru, kde hlavní obsádku tvoří kapr, jeseter a pro potřeby závodů zde byli vysazen pstruh duhový. Vzhledem k možnosti lovu na této vodní ploše pouze z jedné strany bylo velmi obtížné lovit ryby, které se zdržovaly hlavně u protějšího břehu kde se nelovilo.  I přes tuto překážku se s tím naši závodníci poprali ze cti Radim Kapica se umístil na krásném jedenáctém místě, kdy Radimovi se podařilo také chytit i největší rybu závodu 47 cm velkého pstruha duhového. Lukáš Střalka obsadil 37 místo.

 

 

JARNÍ JESTŘABICKÝ MARATON – 25.3.2023 týden po závodě v Brně se konal na jestřebické přehradě Jarní závod dvojic, na tento oblíbený závod se přihlásilo 52. dvojic (104. závodníku). Naši organizaci zde reprezentovala dvojce Střalka – Kapica. Osmu kol po 45 min. proto se tomuto závodu říká maraton.  Po oficiálním zahájení a raním rozlosování, kdy našim závodníkům přálo štěstí na místo závod začal. V prvním kole se Naší dvojici podařilo odchytat 33 ryb. Následovala další kola, kde naši sportovci v silné konkurenci drželi krok s těmi nejlepšími.  Vývoj situace a losu na místa zapříčinil, že naše dvojce během závodu rotovala s dvěma nulami a v celkovém pořadí obsadila krásnou dvacátou druhou pozici z celkových padesáti dvou dvojic. Je třeba připomenout že těchto závodu se účastní plno reprezentantu, státních trenéru a o kvalitní konkurenci zde není nouze.

 

 

MONFISH CUP - 1.4.2023 na tento závod se sjelo přes 100 rybářů z cele České republiky, každý závodník musel absolvovat čtyři kola kdy každé kolo trvá hodinu a čtvrť. Po ranním rozlosování bylo rozhodnuto že Lukáš Střalka nastoupí od prvního kola kde krásně proměnil své šance a odcházel z prvního kola se čtrnácti rybami. Radim Kapica podle losu nastupoval až do druhého kola a už ze startu bylo jasné že s každým dalším kolem aktivita ryb bude klesat. Nakonec však vše dobře dopadlo a Naši závodníci obsadili 36. místo – Lukaš Střalka, 40. místo – Radim Kapica v tak velké konkurenci závodníku.

 

Po tomto jarním zahájení závodní sezóny se Nás tým připravuje na start v druhé lize, která proběhne 17.-18.6 v Metuji na řece Labe.

 

 

                                                                                                                                                         Radim Kapica

 

Náhledy fotografií ze složky Jarní jezerní maraton