Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jarní kolo II. liga - LRU Muška

27. 6. 2023

 Jarní kolo 2.ligy - LRU-Muška, Labe 2023

 

Ve dnech 16. – 18.6.2023 se konalo jarní kolo 2. ligy sk. B v okolí Vrchlabí na řece Labi. Druholigový závod uspořádalo závodní družstvo ČRS MK Metuje. Závodní trať byla rozdělena na 2 závodní sektory, které se nacházejí v nádherné přírodě krkonošského národního parku. Sektor „A“ byl na pstruhovém revíru Labe 39 v Horním Vrchlabí, kde dominoval pstruh obecný a z jarního zarybnění v menší míře pstruh duhový. Druhý sektor „B“ se nacházel v přírodním úseku v Kunčicích n. Labem na Labi 38P, kde byl hlavní lovenou rybou pstruh obecný a lipan podhorní. Zajímavostí je, že se do tohoto úseku cíleně nevysazuje pstruh duhový.  S cílem zvítězit změřilo muškařské umění 12 čtyřčlenných týmů. Celkem se ulovilo 1 795 ks ryb, což dokazuje velice kvalitní zarybněno revírů. Závodní podmínky byly stiženy nízkým vodním průtokem, které není v tomto obdoví obvyklé, ale podmínky byly pro všechny stejné a záleželo na umění každého závodníka, jak se se podmínkami poradí. Hlavní lovenou rybou byl pstruh obecný, lipan podhorní a pstruh duhový.. Největší ulovenou rybou byl pstruh 370 mm, kterou chytili shodně celkem 4 závodníci .

Jarní kolo v jednotlivcích vyhrál Tonda Pešek (Tommi Fly Brno -MRS), před druhým Filipem Svaškem (MO ČRS Praha Vinohrady „A“) a třetím Jirkou Pejcharem (RK Doubrava – MO ČRS Chotěboř.). Z příborských muškařů se umístili: Tomáš Teper (10. místo) Martin Koliba na 11. místě, Lukáš Střalka (17. místo)  ze 46 klasifikovaných závodníků. Vladimír Schwarz a Radim Kapica nejsou klasifikováni v celkovém pořadí z důvodu, že došlo ke střídání a každý absolvoval o víkendu jen jeden závod.

 

Vítězem jarního kola 2. ligy sk. B se stalo zaslouženě družstvo MK Doubrava z.s – MO ČRS Chotěboř, druhé místo obsadil tým MO ČRS Praha Vinohrady „A“ a třetí obsadil tým Young fly ČRS. Příborské družstvo v konečném součtu obsadilo 4. místo z 12 účastníků, kdy jsme útočili na stupně vítězů, ale nepřálo nám štěstí v nedělním odpoledním kole. Přesto se jedná o jeden z nejlepších výsledků týmu v jarních kolech 2. ligy a máme dobrou výchozí pozici na podzimní kolo.

 

 Podzimní kolo proběhne v termínu 2. – 3.9. na Ostravici ve Frýdku Místku, pořadatel závodu je pověřeno naše příborské družstvo. Původní záměr byl uspořádat závod na naši domácí vodě – na revíru Lubina 2P, ale vzhledem k velkému úbytku rybí obsádky, riziku nevyrovnanosti závodních úseků a silného tlaku rybožravých predátorů na našim revíru, jsme se rozhodli přesunout závod na Ostravici.

 

Jménem vedoucího družstva bych chtěl poděkovat naši organizaci MO Příbor za podporu.

Výsledky zde

 

Za závodní družstvo

Lukáš Střalka